Kur hudhra sjell probleme me stomakun dhe marrje mendsh?

Kur hudhra sjell probleme me stomakun dhe marrje mendsh?

Të gjithë kemi dëgjuar se sa e shëndetshme është hudhra. Ajo njihet si një perim që forcon imunitetin, detoksifikon dhe e bën trupin më të fortë. Sidoqoftë, ajo që mund të mos e keni ditur është se përdoret si e tillë në sasi shumë të vogla, gjë që nuk do të thotë që ju e hani atë çdo ditë me vakte si sallatë ose erëz.

Kjo perime është një ilaç shumë i fuqishëm, por ka një ndryshim nëse konsumoni në mënyrë të tepruar. Hudhra ka përfitime të shumta shëndetësore, dhe në Ayurveda përdoret për trajtime dhe shërime të veçanta shëndetësore. Ekziston një thënie në Ayurveda: “Çdo rrënjë, çdo gjethe në këtë planet ka veti të caktuara medicinale”. Sidoqoftë, njerëzimi ka mësuar se si të përdorë vetëm disa bimë, ndërsa ne jemi ende duke mësuar se si të përdorim pasurinë e mbetur të bimëve që na rrethon.

Hudhra ndikon në sistemin nervor dhe është një stimulues nervor. Nëse konsumoni hudhër, sistemi juaj nervor stimulohet jashtëzakonisht. Sidoqoftë, problemi është se gjithçka që stimulon sistemin nervor, në fakt ju mban në një gjendje të ngritur për një kohë, dhe pastaj ju ul papritmas.

Përdorimi i përditshëm i stimuluesve nervorë në çdo formë gradualisht do t’ju bëjë të bëheni të pandjeshëm ndaj jetës dhe përvojës. Përdorimi i tepërt i hudhrës gjithashtu mund të çojë në probleme me stomakun, marrëmendje dhe problem me tretjen. Ushqimet që kanë një efekt negativ në sistemin nervor dhe nuk duhet të konsumohen çdo ditë janë: Hudhra, qepa e kuqe dhe specat djegës.

error: Nuk lejohet kopjimi!