Zyra Dietologjike


“Një mbështetje profesionale për të rigjetur mirëqënien që ti meriton”

 

Qëllimi im:  Të mësuarit si t’a ushqeni trupin tuaj ju lejon jo vetëm të qëndroni në formë e pa kilograme të tepërta, por dhe të bëni hapin e parë drejt mirëqënies personale. Një stil jetese i shëndetshëm pa privime dhe ndalime absolute është thelbësor në parandalimin e sëmundjeve të llojeve të ndryshme.

Interesi im parësor është  e mira e pacientit: aftësia ime empatike dhe komunikuese është pjesë e profesionit tim. Kuptimi i gjendjes psikologjike të pacientit dhe motivimi i tij gjatë udhëtimit të tij janë baza e punës sime.

Me dietologji kuptojmë gjithçka që lidhet me të ushqyerit. Ushqimi ka një marrëdhënie shumë të ngushtë me mirëqenien tonë, si në anën fizike ashtu edhe në atë psikologjike. Duke i kushtuar vëmendje asaj që hamë, ne kontribuojmë në parandalimin e sëmundjeve dhe zgjatjen e jetës. Që një dietë të jetë efektive duhet të jetë e balancuar dhe të plotësojë nevojat e personit, bazuar në moshën, stilin e jetës dhe shijet e tyre.
Një stil ushqimor i saktë duhet të shoqërohet me luftën kundër një stili jetese të ulur dhe tejkalimeve në të gjitha aspektet. Ka shumë gabime dietetike për shkak të paragjykimeve dhe dezinformatave ose në çdo rast rritjes së vazhdueshme të formave të ndryshme në fushën e ushqimit, prandaj është e rëndësishme të "edukosh" edhe në lidhje me evolucionin e zakoneve të ngrënies.

 

 

 

Ushqimi i duhur tek fëmijët dhe adoleshentët është me rëndësi të jashtëzakonshme për të arritur një nivel të mirë të zhvillimit fizik dhe mendor dhe për të përmirësuar mundësinë e mbajtjes së shëndetit të mirë si një i rritur.
Dieta në fëmijët dhe adoleshentët duhet të personalizohet sipas gjinisë, moshës, peshës, aktivitetit fizik dhe nivelit të rritjes, faktori i fundit që ka një ndryshueshmëri të gjerë, pavarësisht nga predispozita e individëve dhe  në varësi të periudhës që po kalon.

 

 

 

Nga cilësia e dietës së gruas shtatzënë varet dhe  shëndeti i fëmijës së palindur, që nga momenti i konceptimit dhe gjatë gjithë jetës së saj. Duke filluar nga periudha e para-konceptimit dhe gjatë gjithë kohëzgjatjes së shtatzënisë, është e rëndësishme të ndiqni një dietë të saktë për të promovuar shëndetin e fëmijës të palindur, duke i siguruar fetusit të gjithë sasinë e ushqyesve që i nevojiten për zhvillimin e saj.
Përveç rritjes së peshës trupore gjatë periudhës së shtatzënisë - e cila, nëse është e tepruar, mund të jetë e dëmshme - duhet gjithashtu të marrë parasysh marrjen e kalorive dhe marrjen e lëndëve ushqyese esenciale siç janë vitaminat, acid folik, mineralet, acidet yndyrore esenciale dhe proteinat.

 

 

 

Në menopauzë ka një tendencë të natyrshme për të fituar peshë për shkak të ngadalësimit të metabolizmit.
Mund të ketë një rritje në nivelet e kolesterolit dhe triglicerideve (në disa gra posaçërisht nëse ka një predspozitë gjenetike) dhe të sheqerin në gjak; ka gjithashtu tendenca për diabetin dhe dobësimin e strukturës së kockave, me probleme konsekuente të osteopenisë dhe osteoporozës. Mbipesha dhe ndryshimet në metabolizmin e yndyrave dhe sheqernave gjithashtu predispozojnë rritjen e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare.
Në moshën menopauzë ka gjithashtu një rritje në incidencën e tumoreve. Një dietë e ekuilibruar me ushqyesve të duhur është thelbësore për të parandaluar dhe kontrolluar këto probleme.

 

 

 

Për atletët, si dhe për të tjerët, është e rëndësishme që të ruhet një dietë e ndryshme që siguron një furnizim adekuat të të gjithë ushqyesve thelbësorë: ushqyesve që janë thelbësorë për zhvillimin e muskulaturës së mirë dhe skeletit të fuqishëm për formën optimale dhe energjinë e nevojshme për përballimin e aktivitetit fizik intensiv.
Një dietë e duhur gjithashtu i jep trupit molekulat e dobishme për të kryer funksionet fiziologjike, promovon një rritje në masë të muskujve, përmirëson punën fizike dhe reintegron humbjet për shkak të stresit fizik dhe mendor. Metabolizmi i duhur i makronutrientëve (karbohidratet, yndyrna dhe proteina) dhe transformimit të tyre në glukozë dhe glikogjen (rezerva energjie që ruhen në muskuj) për të prodhuar energjinëe cila është një hap shumë i rëndësishëm për t'u  siguruar  atletëve të kenë "fuqinë" e nevojshme për të përfunduar punën e tyre dhe të arrijnë qëllimet e tyre, gjatë trajnimit dhe në garë.
Nëse ju praktikoni sport konkurrues, për të siguruar që fuqia është në dispozicion në vendin e duhur dhe në kohën e duhur, është e rëndësishme që t'i kushtoni vëmendje jo vetëm për "çfarë", por edhe  ", kur" ushqehen.

 

 

 

 

Ushqimi i duhur është thelbësor për mbajtjen e një cilësie të mirë të jetës dhe për mirëqenien e plakjes. Problemi në të moshuarit nuk është aspak marrja e kalorive si ajo e një diete të ekuilibruar dhe të plotë në lëndët ushqyese kryesore. Prandaj, zgjedhja e ushqimit nuk duhet të lidhet me zakonet e fituara, por me ndërgjegjësimin se ajo që hahet mund të ndikojë negativisht në gjendjen e shëndetit dhe efikasitetit fizik.
Të moshuarit, të hahet në mënyrë të parregullt, ballafaqohen me dy gabime: cilësia (mungesa, konsumimi i dobët ose i tepërt i disa ushqimeve në disavantazh të të tjerëve) dhe sasia (ushqyerja e tepërt ose e papërshtatshme në krahasim me nevojat për energji).

Ushqimi i duhur duhet t'i përmbahet disa rregullave:
1 - nevojave për energji të të moshuarve
2 - parimet ushqyese
3 - ndarja e ngrënies
4 - rregullat e higjienës së ushqimit.

 

 

 

 

Ushqyerja klinike është shkenca mjekësore që merret me trajtimin e sëmundjeve dhe simptomave të lidhura me gjendjen ushqyese të personit. Si dietologe klinike, kujdesem për të korrigjuar të gjitha pabarazitë metabolike dhe energjike që ndodhin gjatë patologjisë mjekësore.

Një dietë e projektuar posaçërisht për gjendjen klinike dhe e monitoruar me kalimin e kohës lejon që të ketë një zorrë të shëndetshme, një absorbim të saktë të mikronenteve, një bilanc pozitiv të metabolizmit bazal dhe zvogëlimin e rreziqeve komorbide. Ushqimi klinik ka një qasje dietetike që bazohet gjithmonë në rezultatet e testeve hematologjike dhe urinar të pacientit, historinë e ushqimit dhe të shëndetit të tij. .

 

 

 

Sindroma e zorrëve të irrituar, ose IBS, është ndër çrregullimet më të përhapura gastrointestinale në botën perëndimore. Natyra e saj është kronike dhe debilitante dhe karakterizohet nga episode të rastit të cilat gjithashtu nuk janë serioze si ënjtje dhe tensioni i barkut, diarre, dhimbje të ngushta ose kapsllënie të vazhdueshme, meteorizëm, fryrje, djegie të zorrëve, nauze dhe ndjenjën e shqetësimit të përgjithshëm që mund të shkaktojë vështirësi në kryerjen e aktivitete ditore.
Sipas hulumtimeve të fundit, një dietë e varfër në karbohidrate dhe sheqerna me zinxhirë të shkurtër mund të jetë një ndërhyrje e parë efektive për trajtimin e këtyre sëmundjeve.
Këto karbohidrate janë të vështira për t'u tretur dhe  fermentohen nga flora bakteriale dhe gazrat që prodhojnë zorrën e trashë duke shkaktuar mbindjeshmëri ndaj atyre që vuajnë nga dhimbjet gastrointestinale.

 

 

 

Obeziteti nënkupton një ndryshim metabolik të karakterizuar nga një çekuilibër mes masës së yndyrës dhe masës së ligët, e cila mund të dëmtojë gjendjen e shëndetit.
Obeziteti është një faktor rreziku për zhvillimin e sëmundjeve të shumta të tilla si diabeti i tipit 2, dislipidemia (hiperkolesterolemia dhe hypertriglyceridemia), sëmundje e mëlçisë yndyrore, hipertension arterial, sëmundje kardiovaskulare, sindromë apnea e gjumit, osteoartriti, tumoret.
Themeli mbi të cilin duhet të bazohet një trajtim i vlefshëm i obezitetit është terapi dietë dhe rritja e konsumit të energjisë përmes aktivitetit fizik

 

 

 

 

Diabeti është më i zakonshmi në mesin e sëmundjeve metabolike dhe është karakterizuar nga një rritje e glukozës në gjak (hiperglicemia) tek paaftësia e duhur e trupit të metabolizojë karbohidratet, për shkak të prodhimit të pamjaftueshëm të insulinës nga pankreasi .
Është shumë e rëndësishme për të diagnostikuar dhe trajtuar diabetin në mënyrën më të mirë për shkak se, me kalimin e kohës, sëmundja mund të shkaktojë komplikime të rënda sidomos në retinë, në veshka, nervat periferike dhe tek zemra. Është e domosdoshme të ndiqni një dietë terapike.
Dieta ideale për diabetin duhet të ketë katër objektiva: kontrollin glycemik, arritjen dhe ruajtjen e peshës trupore, parandalimin dhe trajtimin e faktorët kryesorë të rrezikut kardiovaskular, duke ruajtur një gjendje të mirëqenies jo vetëm fizike, por edhe psikologjike. Kjo është arsyeja pse dietë duhet të jetë individual duke marrë parasysh zakonet hahet e personit dhe të familjes, si dhe nevojat e saj të jetës shoqërore.

 

 

 

Candida (candida albicans) është një parazit që i përket familjes së kërpudhave dhe është përgjegjës për një grup të madh sëmundjesh që shkon me emrin Candidiasis.
Lokalizimet më të shpeshta të candidiasis janë genito-urinar, zorrët dhe dermatologjike. Candida, për të riprodhuar, ka nevojë për sheqer: kjo shpjegon pse ata që vuajnë nga candidiasis zorrëve shpesh kanë një tërheqje të ekzagjeruar ndaj ëmbëlsirat. Gjatë një terapie anti-candida është e nevojshme të shmangni hahet me ushqime që janë vlerësuar nga candida dhe preferojnë ushqime që nuk favorizojnë shumëzimin e saj. Është e domosdoshme, gjatë një terapie kundër candidës, që të shoqërohet  gjithashtu dhe me një terapi ushqyese.

 

 

 

Aftësia e trupit dështimi për shkatërrimin e llojeve të caktuara të acideve nukleike, të quajtur purines, apo urenë e  tepërt përcaktojnë rritjen e acidit urik në gjak (hyperuricemia), i cili ka tendencë për të depozituar në nyje dhe do të shkaktojë përdhes.
Përdhes është karakterizuar nga sulmet e artritit akut inflamator me skuqje, ënjtje dhe dhimbje në nyje; ajo është gjithashtu e lidhur me formimin e gurë urat urinës. Hyperuricemia dhe përdhes nuk janë sinonim, pasi e para nuk është ndjekur ose shoqëruar gjithmonë nga figura e përdhes. Dhe lidhja në mes hyperuricemia dhe manifestimet klinike të sindromës metabolike si hyperlipidemia, hipertension, diabet dhe rezistenca e insulinës dhe trashje njohur.
Prandaj është praktikë e mirë të merren parasysh këto gjendje klinike kur njëri është në prani të përdhes dhe hyperuricemia. Normalisht pacienti që vuan nga hyperuricemia ose përdhes është subjekt i terapisë farmakologjike, por reduktimi i disa ushqimeve me përmbajtje të lartë purine është thelbësore. Përveç kësaj, hyperuricemia shoqëruar me mbipeshë ose trashje reagon në mënyrë të favorshme për reduktimin e peshës.

 

 

Sëmundjet autoimune rrjedhin nga një përgjigje e ndryshuar dhe e dëmshme ndaj organizmit. Skleroza e shumëfishtë, psoriasis, artriti reumatoid, lupus, skleroderma, rectocolitis dhe sëmundja e Crohn janë vetëm disa nga shumë sëmundje autoimune që marrin degë të ndryshme në varësi të qelizave që ata sulmojnë.
Përmes një diete të saktë dhe specifike është e mundur të modifikohet rrjedha e sëmundjes, të zvogëlohet intensiteti dhe numri i çrregullimeve fizike të lidhura, të zgjasin periudhat e mirëqenies, të zvogëlohen përkeqësimi dhe të përmirësohen prognozat. Është e rëndësishme të vendosni një dietë që nuk ndryshon zakonet tuaja dhe është afatgjatë.

 

 

 

Insufiçenca renale është një sindromë e karakterizuar nga një reduktim progresiv i funksioneve të veshkave që humbin aftësinë për të filtruar mbetjet dhe kripërat minerale të tepërta. Terapia e duhur ushqyese është trajtimi i parë i zgjedhjes.
Në studimet e ndryshme të pamjaftueshmërisë renale, dieta me përmbajtje të reduktuar të proteinave, kaliumit, fosforit dhe natriumit është ende shtylla themelore e terapisë konservatore.

Ushqyerja natyrore duhet të kuptohet si një rregjim i vërtetë i jetës dhe, që është, përdorimi efektiv dhe i duhur i ushqimeve. Kjo do të thotë se ne duhet të hetojmë natyrën e ushqimeve të veçanta, në përbërjen e tyre, mënyrën e asimilimit të tyre dhe rolin që ato luajnë në një trup të "shëndetshëm", kjo është ajo që ne kemi ndërmend kur flasim për "efekt të shëndetshëm " ushqimor.Ushqimi natyror është, pra, një disiplinë shumë e ndërlikuar, për shkak se ajo merr parasysh reagimin e individit për një ushqim të veçantë; dhe kjo është për shkak se: "çfarë është e mirë për një person mund të dëmtojë një tjetër." Në mënyrë që ushqyerja të mund të ketë një ndikim pozitiv në shëndetin e të kujtdo, është thelbësore të zbulohen arsyet themelore mbi sjelljen fiziologjike të individit për një ushqim të caktuar, duke marrë parasysh përbërjen e tij bio-tipologjike, temperamentin e tij dhe diatezës së tij (p.sh., kapaciteti reagues i lindur ose i fituar i organizmit përpara stimujve, e mjaftueshme për të shkaktuar reaksione zakonisht të parregullt apo sëmundje).

 

 

Për të stabilizura gjendjen e mbipeshës nuk mjafton t'i referohemi kilogrameve të tepërta që tregon peshorja. Ekzistojnë disa tipe të mbipeshës duke iu referuar moshës, gjinisë, seksit, gjatësisë, patologjive të ndryshme, marrjes së medikamenteve të ndryshme, konsumimi i kontraceptivëve, marrja e korizonikëve dhe kortikosteroideve, perimetri i barkut, vitet që personi ka këtë mbipeshë, faktori gjenetik, pesha në lindje, etj , etj.

Trajtimi dietetik i mbipeshës, që të jetë efektiv dhe të mos shkaktojë disekuilibër, duhet të personalizohet sipas historisë klinike të subjektit, por edhe në përbërjen e trupit të çdo individi.
Ushqimi është një hap themelor për ata që duan të humbin disa kilograme shtesë dhe të kthehen në formë. Mënyra më e mirë për të arritur një rezultat të qëndrueshëm është ndjekja e një diete që tenton të ndryshojë zakonet dhe mënyrën e jetesës sipas njohurive të fundit mjekësore dhe shkencore.

 

 

 

Ne flasim për dobësi kur pesha trupore ulet deri -90% e asaj që konsiderohet ideale në bazë të moshës, seksit, gjinisë, gjatësisë, përbërjes trupore dhe aktiviteti fizik. Dobësia  edhe kur është shumë e theksuar, nuk është domosdoshmërisht sinonim i sëmundjes.
Prandaj, është e rëndësishme të përcaktohet para së gjithash nëse kemi të bëjmë me një dobësi të pranueshme ose mesme.
Dieta me kalori të lartë është një dietë që synon të rrisë marrjen e të gjitha lëndëve ushqyese me ushqim (energji, plastikë, minerale, vitamina, etj. )me qëllim të promovimit të një shtytjeje të mundshme të dobishme për rimëkëmbjen e peshës së  dëshirueshme, në një subjekt të karakterizuar nga një nënpeshë fiziologjike.

 

 

 

 

Ushqyerja me gji njihet si metoda më e mirë për të ushqyer të porsalindurin gjatë muajve të parë të jetës. Qumështi i gjirit është një ushqim i plotë i pasur me enzima dhe antitrupa që përmirësojnë shëndetin e fëmijës. Fitimi adekuat i peshës gjatë shtatzënisë dhe një peshë normale e fetusit në lindje janë indirekt tregues të gjendjes së mirë ushqyese të nënës dhe mund të kontribuojnë në përmirësimin e fazës së dhënies së gjirit.
Statusi ushqyes dhe dietat e nënës mund të ndikojnë në sasinë dhe cilësinë e qumështit të nënës. Ushqyerja me gji përfshin një rritje të nevojave ushqyese për nënën, kështu që ushqyerja duhet të përshtatet me nevojat e reja për të mbajtur nënën dhe foshnjën në shëndet të mirë.

 

 

 

Ka gjithnjë e më shumë ata që ndjekin një dietë vegjetariane. Motivimet e tyre janë kryesisht etike, sanitare, ekologjike ose shije.
Dieta më e përhapur vegjetariane, që është dieta -lacto-vegjetarian (me vezë dhe produkte të qumështit). Kjo dietë përmban të gjitha grupet ushqimore dhe prandaj,  është e balancuar siç duhet, dhe është e përshtatshme për ata që udhëheqin një jetë të ekuilibruar.
Për vegetarianët lacto-ovo-vegetarianë, e vetmja mangësi realisht hipotetike është ajo e vitaminës B12 dhe hekurit që mund të korrigjohen duke ndjekur masat paraprake të ushqimit që synojnë rritjen e futjes dhe asimilimit të dy mikronutrientëve. Edhe vegjetarianët e lacto-ovo-së duhet të jenë të kujdesshëm që të mos bëjnë gabime "të tepruara", si zëvendësimi i mishit me rritjen e konsumit të produkteve të qumështit dhe vezëve: në këtë mënyrë mund të rritet gjithashtu marrja e yndyrave dhe proteinave shtazore.

 

 

 

 

Një vegan është ai që zgjedh të eliminojë të gjitha produktet me origjinë shtazore nga dietat e tij, kështu që ushqen vetëm ushqime bimore, si drithërat dhe derivatet, pemët, perimet, fara, bishtajoret dhe derivatet, lakrat, yndyrnat vegjetale dhe algat.
Kjo mund ta bëjë këtë për arsye etike, për arsye shëndetësore ose mjedisore. Dieta vegan në vetvete është shumë kufizuese, kështu që kujdes duhet të merret për të ndjekur një të balancuar.
Dieta e ekuilibruar vegan është një dietë e ekuilibruar që duhet të jetë në gjendje të sjellë në trupin tonë të gjithë përbërësit e domosdoshëm. Në këtë mënyrë mund të shmangim mangësitë e substancave që trupi ynë ka nevojë. Prandaj, është e rëndësishme të ndiqni një dietë të plotë. Nëse vendosni të mos hani produktet e kafshëve, ju duhet të konsumoni ushqime alternative për ta kompensuar atë.

		

Çrregullimet e ngrënit (DCA) janë sëmundje që çojnë ata që preken për të zhvilluar një formë obsesioni me ushqimin, peshën dhe imazhin e trupit.
Sjelljet më të zakonshme tipike e atyre që vuajnë nga një çrregullim i këtij lloji janë duke agjëruar, kufizim të energjisë, kriza bulimike (gëlltitje e një sasi të madhe të ushqimit në një periudhë të shkurtër kohe i shoqëruar nga ndjenja e humbjes së kontrollit, ose nuk janë në gjendje për të kontrolluar se çfarë dhe sa ju hani), të vjella vetë-detyruar, futje e papërshtatshëm të laxatives ose diuretics për të shpejt të eliminuar sasinë e ushqimit prekje dhe aktivitetit intensiv fizik që synon humbje peshe.
Nga pikëpamja klinike të parë, ky lloj i çrregullimeve komprometon seriozisht shëndetin e organeve dhe sistemeve gjithë trupi është (kardiovaskular, gastrointestinal, endokrin, hematologjike, skeletore, sistemi nervor qendror, dermatologjike, etj) dhe mund të çojë në vdekjen e pacientit në shumicën e rasteve ekstremeve.
Diagnoza e hershme dhe dieta në kohë dhe trajtimi psikologjik janë thelbësore për trajtimin e suksesshëm të çrregullimeve të ngrënies

 

 

 

 

Kur është e pranishme një gjendje e dislipidemisë (hiperkolesterolemia dhe hipertrigliceridemia), probabiliteti i përjetimit të infarktit ose goditjes së miokardit rritet trefish.
Prandaj, parandalimi i sëmundjeve kardiovaskulare domosdoshmërisht kalon përmes korrigjimit të dyslipidemisë. Qasja e parë në pacientët me këtë gjendje përfaqësohet nga dieta, pavarësisht nga defekti metabolik.
Terapia e dietës është gjithashtu e nevojshme në individë të cilët kanë mundësi për të administruar barna të uljes së lipideve dhe duhet të vazhdojnë pa ndërprerje. Në disa raste trajtimi i vetëm me dietë është i mjaftueshëm për të arritur vlerat e dëshirueshme të kolesterolit dhe triglicerideve siç rekomandohet nga udhëzimet ndërkombëtare.

 

 

 

Sindroma metabolike është një gjendje e karakterizuar nga prezenca e njëkohshme e pabarazive të ndryshme metabolike (kolesteroli dhe trigliceridet në rritje, glikemia e agjërimit, acidet urinare, perimetri i barkut, ende steatoza ose mëlçia yndyrore), secila prej të cilave tashmë është një indeks e rrezikut kardiovaskular.
Për të marrë një përmirësim të dukshëm të ndryshimeve metabolike, është e mjaftueshme zvogëlimi i peshës, i barabartë me 10% të peshës fillestare. Dieta duhet të jetë hipokalorike, hyposodike, e lartë në fibra, indeksi i ulët glycemik me disa sheqerna të thjeshta, me pak yndyrna shtazore dhe marrje të dobët të kolesterolit

 

 

 

Ovary Polycystic (PCO) është një sindrom që ndikon ekskluzivisht në seksin femëror; emri rrjedh nga prania e kisteve të shumta ovarian (dhe më shumë ose më pak të mëdha). Simptomat kryesore të ovarianit polycystic janë: amenorrhea / ciklet e parregullta, hirsutism, trashje, puçrra fytyre dhe infertilitetit. Ndër faktorët metabolikë të lidhura me vezoren poliCistike, tregohet rezistenca e insulinës, domethënë absorbimi i reduktuar i hormonit që rezulton në hiperinsulinemi.
Insulina është një hormon i djamosjes, pasi ka një efekt anabolik pa dallim, si për muskujt ashtu edhe për indet dhjamore. Në shumë raste, zgjidhja e rezistencës së insulinës dhe zvogëlimi i yndyrës dhjamore përmirëson pjellorinë dhe uljen e komplikimeve të shkaktuara nga vezoret polikistike.
Në lidhje me trajtimin e komplikacioneve nga vezoret polikistike, në rastin e rezistencës së insulinës është thelbësore që të aplikohet një dietë me një indeks të ulët dhe ngarkesë glycemic; për më tepër, në rastin kur ekziston edhe një pamje e mbipeshës / obezitetit, skema dietetike duhet të ndjekë gjithashtu një humbje të vërtetë të peshës dhe qasje në një program aktiviteti fizik.

 

 

 

Ushqimi i duhur i lidhur me një mënyrë jetese aktive është një mjet i vlefshëm për parandalimin, menaxhimin dhe trajtimin e tumoreve më të shpeshta. Në njerëzit e diagnostikuar me kancer, përzgjedhja e ushqimit, së bashku me shpërndarjen e tyre gjatë ditës, ndikon në mënyrën se si pacienti mund të përballojë sëmundjen, të përballojë efektet anësore të trajtimit dhe të neutralizojë rritjen ose rishfaqjen e kancerit.

 

 

 

Problemet dhe sëmundjet e tiroides janë rritur ndjeshëm gjatë viteve të fundit dhe tani nxjerrin një hartë shumë të saktë të ndikimit që jeta moderne - me ndotësit e saj mjedisorë, ritmin e saj stresues dhe dietën e tij të dobët ushqyese - ka vendosur mbi kompanitë e industrializuara. Sidoqoftë, një ndihmë e qëndrueshme në këto raste vjen nga zgjedhja e një diete që inkurajon rifillimin e funksionit normal të kësaj gjëndje të rëndësishme, qoftë në rast se ky aktivitet mungon dhe është, përkundrazi, i tepruar.

 

 

 

Osteoporoza është një sëmundje skeletore gjatë së cilës ndodh një dobësim i strukturës së eshtrave. Osteoporoza ndikon më së shumti gratë në menopauzë, por jo ekskluzivisht. Sëmundja nuk është e shërueshme, barnat në dispozicion të terapisë ngadalësojnë dhe kontrollojnë progresin, por nuk e ndalojnë atë.
Parandalimi i osteoporozës bazohet në rregullimin e kalciumit të marrë me dietën dhe ruajtjen e metabolizmit të vitaminës D, si dhe aktivitetin e rregullt fizik.

TRAJTIMET E DOBESIMIT TEK ANILA KALLESHI CENTER

“Anila Kalleshi’s Center” ofron një trajtim special dobësimi. Si rezultat i kësaj terapie, klienti humbet 6-7 kg në 10 seanca të plota dobësimi dhe reduktim të perimetrit deri në 10 cm. Ky shërbim ka të bëjë me trajtimin e dhjamërave, shkrirjen e tyre në thellësi. Humbja në peshë nëpërmjet aparaturave vjen si pasojë e djegies së kalorive. Shumë njerëz të cilët kanë tentuar humbje peshe përmes dietave te cilat nuk kanë qenë të suksesshme, do të arrijnë rezultatin që kanë dëshiruar prej kohësh brenda një kohe të shkurtër. Shpeshherë paaftësia për të humbur peshë është e lidhur me toksinat kimike. Këto toksina eleminohen nga trupi gjatë përdorimit te aparaturave dhe humbja në peshë vjen në mënyrë të natyrshme ,në mënyrë të shëndetshme duke djegur kalori pa kryer aktivitet fizik të sforcuar .

Shërbimet që ofrohen tek “Anila Kalleshi’s Center” janë dobësim i përgjithshëm dhe lokal, rimodelim i trupit, detoksikim, tonifikim, drenim, trajtim anticelulit. Trajtimi konsiston në paketa prej 10 seancash ku një seancë zgjat 3 orë. Seancat bëhen çdo ditë, dhe trajtimi është intensiv. Terapia nuk konsiston në përdorimin e medikamenteve shkarkuese, si lasix (një medikament që përdoret për të sëmurët me hipertension, por që në kushte normale shkakton probleme serioze për shëndetin), çajërave të ndryshme, kapsulave, etj., të cilat kanë efekte anësore mjaft të rënda për organizmin. Në një seancë realizohen pesë proçese: dobësim, modelim, drenim, tonifikim dhe detoksikim. Në çdo seancë klienti humbet 1-1.5 kg. Natyrisht kjo nuk është një peshë reale dhe në 10 seanca të plota arrin të ruajë si peshë të humbur 6-7 kg.

Proçesi i dytë është modelimi i cili ka të bëjë me rregullimin e formave dhe të pjesëve të veçanta të ekzagjeruara apo “të mbytura “ nga dhjami. Në këto zona problematike punohet dyfish në mënyrë që rezultati të jetë më i dukshëm në zonat problematike. Drenimi është një proçes tjetër mjaft i rëndësishëm pasi nuk lejon që dhjami të “ngurtësohet”,por e copëton në mënyrë që të jetë më e lehtë të dalë jashtë. Për personat me formë trupore ginoid (me shpatulla të ngushta dhe këmbë të trasha), ritensioni hidrik është një ndër faktorët kryesore të shtimit të peshës peshë, ndaj drenimi është një proçes shumë i rëndësishëm për këtë kategori klientësh. Pas proçedurës së dobësimit, një rëndësi mjaft të madhe ka tonusi i lëkurës, ndaj tonifkimi bëhet pas çdo seancë në mënyrë që mos të kemi një mish të lëshuar.

Ulja e tensionit te gjakut- Nxehtësia shkakton zgjerim te eneve te gjakut, duke rritur kërkesën e gjakut në lëkurë. Rritja e vëllimit të enëve të gjakut shkakton ulje te presionit të gjakut. Zemra juaj do të punoje me shpejt për të kompensuar kërkesën e rritur te gjakut në lëkurë . Kjo është arsyeja pse sauna ben një stërvitje të butë kardiovaskulare që është e krahasueshme me ecjen ne këmbë. Detoksiikimi -Ne jemi të ekspozuar ndaj mjaft substancave toksike në jetën tonë të perditëshme . Lëkura nëpërmjet djersitjes ndihmon në eleminimin e toksinave dhe të metaleve të rënda nga trupi ynë.
Ulja e tensionit të gjakut. Nxehtësia shkakton zgjerim të enëve të gjakut, duke rritur kërkesën e gjakut në lëkurë. Rritja e vëllimit të enëve të gjakut shkakton ulje të presionit të gjakut. Zemra juaj do të punojë me shpejt për të kompensuar kërkesën e rritur të gjakut në lëkurë . Kjo është arsyeja pse këto aparatura bëjnë një stërvitje të butë kardiovaskulare që është e krahasueshme me ecjen ne këmbë.

Aparaturat lehtësojne dhimbjen.
• Dhimbja mund të lirohet përmes reduktimit të spazmave të muskujve. Dhimbja mund të përmirësohet nga hyperemia dhe vasodilatatacioni i prodhuar. Kjo terapi ndihmon në reduktimin e infiltratit inflamator, edemës inflamatore dhe eksudate.
• Qarkullimi i rritur periferik siguron transportin e nevojshëm për të ndihmuar në evakuimin e edemës, ndalimin e inflamacionit, qetësimin e dhimbjes dhe për të ndihmuar shërimin e semundjes.

Detoksikimi është proçes tjetër shumë i rëndësishëm pasi ndihmon në nxjerrjen e toksinave përjashta. Organi që përfiton më shumë nga saunat infrared është lëkura. Përmes lëkurës bëhet e mundur eliminimi i toksinave nga trupi juaj. Përdorimi i kremërave , deodoranteve, vajërave, qelizat e vdekura të lëkurës etj , bllokojne poret e lëkurës duke bllokuar mbeturinat në të. Nxehtësia nga aparaturat hap poret dhe djersitja largon toxinat dhe metalet e rënda nga trupi juaj. Zgjerimi i enëve të gjakut rrit sasinë e oksigjenit dhe lëngjeve në qelizat e lëkurës, pastron dhe eliminon qelizat e vdekura të lëkurës dhe materialeve të tjera të dëmshme duke nxjerrë një shtresë të re të freskët me qeliza te shëndetshme. Lëkura juaj jo vetëm që do të duket dhe të ndihet më e re, por ajo gjithashtu do të funksionojë në mënyrë më efikase .

Aparaturat janë të pajisura me INFRARED dhe përmirësojnë sistemin imunitar. Nepermjet nxehtësisë rritet dhe temperatura e trupit tuaj, duke shkaktuar një ethe artificiale. Organizmi punon për të luftuar kete"ethe", dhe sistemi imunitar forcohet. Shumë baktere dhe viruse mund të mbijetojnë vetëm në vargje shumë të veçanta nga rritja e temperaturës. Eliminimi e toksinave dhe mbeturinave të prodhuara nga djersitja intensive, bëjnë që rezistenca ndaj sëmundjeve të rritet. Në këtë mënyrë mund të dobësoheni dhe sistemi juaj imunitar do të përmirësohet. Studime të shumta tregojnë një reduktim të ftohjes me 30% në personat që frekuentojnë këto aparatura.

Për një minutazh prej 30 minutash në këto aparatura digjen 900 kalori . Pas 10 seancave të cilat bëhen cdo ditë, bëhet i mundur dobësimi 6-7 kg , celuliti do të eleminohet dhe lëkura juaj do të jetë e tonifikuar.

Kanotazh : 600 kalori
Not : 300 kalori
Vrapim : 300 kalori
Tenis : 265 kalori
Ciklizem : 225 kalori
Golf: 150 kalori
Ecje ne kembe :150 kalori
Bowling : 120 kalori
Maratonë : 593 kalori

Përveç anës estetike , aparaturat arrijnë të realizojnë edhe një pjesë të mirë të problemeve shëndetësore që mund të shkaktohen nga mbipesha.Trajtimi në seancë ka të bëjë me trajtimin e dhjamërave dhe shkrirjen e tyre në thellësi. . Aparaturat në vetvete kanë të inkorporuar infrared, i cili penetron 6 cm nën epidermë dhe bën djegien dhe shkrirjen e dhjamërave. Sa për informim, rrezet e diellit ndahen në: dritën e diellit (që ka vetëm elementin viziv), ultravioletin-që janë rreze pjesërisht të dëmshme (rrezet e solarit- nëse kalohet minutazhi i përcaktuar mund të aktivizojë qelizat kancerogjene dhe mund të krijojë kancer të lëkurës) si dhe infrared-i që ndihmon në kurimin e disa sëmundjeve si artriteve, cefaleve, metatarsave, mpiksjeve të gjakut, sinusitit, asmës bronkiale, tendinitet, pagjumësinë, lodhjen, ankthin, stresin, lënien e duhanit dhe të alkolit,etj

Trajtimi nuk ka efekte anësore. Nuk u këshillohet grave shtatëzëna, fëmijëve në zhvillim,personave që janë me dializë, personave që janë me variçe, që kanë bërë nderhyrje kirurgjikale ne sistemin kardiovaskular dhe atyre që vuajnë nga epilepsia. Trajtimi përmirëson dukshëm dhe pamjen e celulitit deri në zbehjen e plotë. Aparaturat që përdoren janë vibrosauna,magic line,space tunel, vakum, sauna, ultratinguj, infrared dhe eletrostimulator..Bëhet një analizë trupore ku merren të gjithë parametrat trupore si : indeksi i masës trupore, masa dhjamore, masa skeletore, masa hidrike, masa muskulore dhe metabolizmi dhe në sajë të këtyre treguesve bëhet një rregjim ushqimor i personalizuar i cili konsiston në marrjen e 5 vakteve por në reduktimin e sasive kalorike ushqimore.
error: Nuk lejohet kopjimi!