Dobitë e kikirikut,ja disa prej tyre

Dobitë e kikirikut,ja disa prej tyre

Kikiriku zë një vend të rëndësishëm në jetën tonë duke filluar që nga kikirikët me kripë të konsumuar për qejf deri tek vaji i kikirikut, kremi etj. Ai është edhe i shijshëm por edhe një depozitë e shëndetshme…

Kikiriku të jep energji dhe forcë. Mundëson forcimin e muskujve dhe kockave. Rrit fuqinë seksuale. Heq lodhjen mendore dhe fizike. Lehtëson mësimin, është i dobishëm për shëndetin e zemrës. Të mbron ndaj kancerit të gjirit, prostatit dhe zorrës së trashë. Stabilizon sistemin imunitar.

Vaji i kikirikut shëron kapsllëkun. Minimizon shqetësime si gastriti, djegien e stomakut . Nëse konsumohet me mjaltë të jep forcë dhe energji.

Pastron veshkat nga gurët apo rëra. 10 gr në ditë kikirik i shtypur dhe i përzier me mjaltë është i dobishëm për të paralizuarit. Lëngu i gjethes së kikirikut është i dobishëm në shërimin e plagëve. Po si duhet përdorur ky burim energjie?

Kikiriku mund të konsumohet ashtu siç është ose t’u hidhet sipër ëmbëlsirave. Krahas kësaj mund të përdorni edhe vajin e kikirikut. Kikiriku do të ishte edhe më i dobishëm nëse do të konsumohej me shtresën që e mbështjell.

vaj kikiriku

 

error: Nuk lejohet kopjimi!