Sallatë fantastike me arugula, domatet qershi, rrepka dhe e fara kungulli!

Sallatë fantastike me arugula, domatet qershi, rrepka dhe e fara kungulli!

 

Ushqimi është ilaçi që vepron më shpejt dhe më i fuqishmi që mund të marrësh për të ndryshuar jetën tënde. Ne e quajmë këtë lëndë ushqyese. Mendoni për gjenet tuaja si softuerin që drejton gjithçka në trupin tuaj.

si programi kompjuterik, gjenet tuaja bëjnë vetëm ato që i udhëzoni ata të bëjnë me goditjen e tastierës tuaj. Ushqimet që ju hani janë çelësat që dërgojnë mesazhe në gjenet tuaja duke u thënë atyre se çfarë duhet të bëjnë – krijojnë shëndet ose sëmundje.

Kalimi nga një dietë e varfër me lëndë ushqyese në një dietë të pasur me lëndë ushqyese të bollshme në ushqime bimore si frutat, perimet, arrat dhe farat përmirëson shprehjen e qindra gjeneve që kontrollojnë funksionin e insulinës dhe metabolizmin.

Për të përdorur vetëm një shembull, një gamë e gjerë e ngjyrave në perime përfaqëson mbi 25,000 kimikate të dobishëm. Paraardhësit tanë të gjahtarëve hëngrën mbi 800 lloje të ushqimeve bimore. Sot, ne as që e konsumojmë një pjesë të madhe të kësaj shume.

Ne kemi nevojë për të bërë një përpjekje shtesë për të ngrënë shumë ushqime të ndryshme për të marrë gamën e plotë të përfitimeve. Mos harroni: konsumoni sa mē shumë ngjyra. Vendosni ylberin nē pjatën tuaj!

error: Nuk lejohet kopjimi!