Probiotikët që nevojiten për tê shëruar mykun Candida

Probiotikët që nevojiten për tê shëruar mykun Candida

Elementi i dytë në trajtimin e Candidas janë probiotikët.

Çdo person ka rreth 0.4 kg bakterie në sistem. Në të njëjtën kohë janë biliona bakterie që jetojnë brenda zorrëve tuaja, ku shumica prej tyre janë beneficiale.

Të mbani sistemin në një balancë të shëndetshme suporton tretjen dhe sistemin imunitar. Një zhvillim i tepërt i candidas sjell crregullime në sistem. Meqënese candida është një maja që rritet shpejt, mund të riprodhet dhe të shkaktojë dëme negative në zorrë.

Në këtë mënyrë vret të gjitha bakteriet beneficiale, duke i dhënë mundësi të përhapet. Probiotikët janë një pjesë efektive e trajtimit të candidas sepse ata riprodhojnë bakterie të dobishme në zorrët tuaja. Këto bakterie krijojnë koloni të mëdha e të shëndetshme që rregullojnë aciditetin në stomak dhe rrisin sistemin imunitar. Të zgjidhni një probiotik të mirë nuk është e thjeshtë.

Pse të zgjidhni probiotikë?

Probiotikët do të ndihmojnë për të parandaluar zhvillimin e candidës në tre mënyra. Ata rrisin sistemin imunitar, dhe ndihmojnë në krijimin e aciditetit të duhur për zorrët tuaja.

Pse duhet të merrni probiotikë?

Ju duhet të filloni të merrni probiotikë në momentin që filloni dietën tuaj anti-candida, por jo në të njëjtën kohë që filloni antifungalët. Të përdorni një multi-qasje do të zbehë shanset për trajtimin e candidas.

Të zgjidhni një probiotikë

Mësoni si të zgjidhni probiotikë duke vëzhguar faktorë si numri i vijave, totali i bakterieve të mira dhe përbërësit shtesë që shpesh i harrojmë.

A është në rregull të marrim probiotikët dhe antifungalët në të njëjtën kohë?
A ka efekte negative?

Mësoni pse duhet t’i merrni në faza të ndryshme, dhe në një diferencë 1 orë.

A duhet të marr probiotikë kur marr antibiotikë?

Studimet kanë treguar që probiotikët mund të ndihmojnë pacientët me antibiotikë.Ato kanë treguar se ndikojnë në antibiotikët që lidhen me diarrenë si dhe ndihmojnë mikrobiomën të kthehen në gjendje normale.

Ushqimet probiotike

Këto ushqime natyrale janë përdorur për shekuj për të mbajtur florën në balancë dhe sistemin imunitar. Shembuj të mirë janë kosi, kefiri etj.

-Përgatisni vetë kefirin
Kefiri është një nga probiotikët më të mirë, përmban shumë lëndë ushqyese dhe është një ushqim tradicional gjithashtu. Mund ta përgatisni thjesht dhe lirë.
-Përgatisni vetë kosin
Të përgatisni vetë kosin është më e thjeshtë nga sesa keni mendur, dhe është më lirë se ta blini në dyqane. Ju mund ta fermentoni pak më shumë derisa të reduktoni përmbajtjen e sheqerit dhe të rrisni sasinë e bakteries probiotike.

Historia e probiotikëve

Ky artikull gjithashtu përfshin një përmbledhje të shumë suplementeve probiotike.

Probiotikët: Përdorimet

Probiotikët nuk janë vetëm për problemet tretëse. Ato mund t’ju ndihmojnë në lidhje me obezitetin, të reduktojnë rrezikun e kancerit, të përmirësoni simptomat IBS, të parandaloni depresionin e akoma dhe më shumë.

Pse ka bakterie në zorrën tuaj?

Nëse dicka nuk shkon mirë me zorrën tuaj, nuk është aq e dukshme sa një krah i thyer ose një kyç i përndryshur. Megjithatë, cfarë ndodh brenda zorrës suaj, është një nga faktorët më të rëndësishëm për një shëndet afatgjatë.

Probiotikë që mund të ndihmojnë në uljen e niveleve të stresit

Bakteriet probiotike që jetojnë brenda zorrëve tuaja luajnë një rol të rëndësishëm ë tretje, në parandalimin e sëmundjeve dhe akoma më shumë. Por e dinit që ato mund të kenë fuqinë për të alternuar aktivitetin tuaj të trurit?

Sistemi juaj imunitar dhe probiotikët
Probiotikët jo vetëm që rregullojnë aciditetin në zorrë, por gjithashtu mbështesin sistemin imunitar.

A mund t’ju ndihmojnë probiotikët për shmangien e gripit?

Pse ata që vuajnë nga Candida kanë një sistem të dobët imunitar?

Ka të bëjë me bakteriet beneficiale në zorrët tuaja. Përpos plotësimit të detyrave si tretja e ushqimit, gjithashtu ata luajnë një rol shumë të rëndësishëm në sistemin imunitar.

A duhet t’i marrim njëkohësisht probiotikët dhe anti-fungalët?

Janë 3 elementë në planin e trajtimit të candidas-një dietë me sheqer të ulët, probiotikë dhe antifungalë. Por si mund të siguroheni që këto elementë nuk veprojnë kundrejt njëri-tjetrit?

-A munden probiotikët të sjellin siguri në zorrët tuaja?

A mund të siguroheni që ato pilula të vogla që merrni, që secila përmban biliona bakterie të mira, në fakt janë në zorrët tuaja? Pas të gjithave, ata duhet të kalojnë nëpërmjet mjedisit acidic në stomakun tuaj.

-A munden probiotikët të ndikojnë në humorin tuaj?

Probiotikët janë veçanërisht të dobishme për një kompozim të shëndetshëm të florës së zorrëve. Por kërkimet e reja kanë treguar që gjithashtu ndikojnë në mënyrën se si ne reagojmë ndaj situatave stresuese.

Ushqimet e fermentuara mund të luajnë një rol të rëndësishëm në ri-balancimin e florës së zorrëve dhe për të marrë veten nga in-balancat e zorrëve si candida. Megjithatë, cdo ushqim i fermentuar është i ndryshëm.

-Si mund të ndihmojnë probiotikët në efektet anësore të antibiotikëve?

Duke marrë disa probiotikë të mirë ndërkohë që merrni antibiotikë, ju mund të reduktoni ose eliminoni shumë efekte anësore që vijnë me përdorimin e antibiotikëve.

error: Nuk lejohet kopjimi!