LËNGU I QEPËS NDIHMON TË LUFTONI DIABETIN

LËNGU I QEPËS NDIHMON TË LUFTONI DIABETIN

 

Lëngu i qepës mund të ndihmojë në ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak.
Kjo është një recetë shtëpiake e cila mund të jetë një ndihmesë shtesë e barnave për personat të cilat vuajnë nga sëmundja e diabetit.
Për të përgatitur këtë recetë, krejt çka duhet të keni është një kokërr qepë, nga e cila do të nxirrni lëngun e saj.
Ja si të veproni:
• Merrni një kokërr qepë dhe e ndani në katër pjesë
• Pjesët i hidhni në një kavanoz të mbushur me ujë të pastër (rreth 200 mililitër)
• Mbyllni kavanozin dhe e lini të qëndrojë për tetë deri në 10 orë në një vend të errët.
• Në mëngjes tretësira e fituar kullohet nga qepa dhe pihet esëll.
• Pirja e saj duhet të bëhet brenda 10 minutash.
• Përsëriteni këtë për 40 ditë pa ndërprerje.
Veç në rregullimin e sheqerit në gjak, lëngu i qepës ndihmon edhe në luftimin e çrregullimeve të shikimit, si dhe lufton parazitët që mund të gjenden në aparatin tretës dhe në zorrë.

error: Nuk lejohet kopjimi!