Flokët vazhdojnë t’ju bien?Provoni çajin e rozmarinës

Flokët vazhdojnë t’ju bien?Provoni çajin e rozmarinës

Përgatiteni çajin e rozmarinës për shërim të flokëve: Në një filxhan uji të vluar hidhni dy deri tri lugë çaji me gjethe të rozmarinës së freskët apo të thatë, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë 10 minuta.

Pini dy filxhanë çaj në ditë për të parandaluar rënien e flokëve për shkak të qarkullimit të dobët, por edhe për të nxitur rritjen pas kimioterapisë.

Flokët janë një pjesë e trupit të njeriut, që gjenden sipër kokës. Ato përbëhen kryesisht nga keratina në përqindje 65-95% dhe nga pjesa tjetër nga lipide,pigment, ujë dhe proteina.

Tek njeriu rritja e flokëve arrin në një centimentër në muaj, çdo person ka një numër fijesh floku që shkon nga 70 mijë deri në 150 mijë fije. Çdo fije floku ka një jetgjatësi prej 2-6 vitesh.

error: Nuk lejohet kopjimi!