Vitamina B1, rëndësia e marrjes së saj

Vitamina B1, rëndësia e marrjes së saj

Vitamina B1 (Tiamina) Faktor B-kompleks

-Sjell benefite për këto funksione të trupit:

Sistemi i zemrës dhe kardiovaskular, rritja, sistemi nervor, prodhimin e energjisë, tretjen.

-Nevojat fitore dhe burimet më të mira ushqimore: 1.5 mg dhe gjendet tek drithërat,  peshku, mishI i butë, mëlçi, mish shpendësh, qumësht dhe mish derri.

-Nutrientët sinergjitikë (që punojnë me to): Vitamina B-komplekse, B12 dhe C.

-Simptomat e defiçencës: lodhje , oreks i dobët, shpime në këmbë, depresion.

-Interaksione negative: Alkool, kafe, sheqer i tepërt, tabako.

Stresi fizik dhe mendor mund të krijojë mungesë të këtij nutrienti.

error: Nuk lejohet kopjimi!