Sinusiti – kurat

Sinusiti – kurat

Sinusit do të thotë inflamacion i rreshtimit të sinuseve. Sinuziti ose infeksioni i sinusit shkaktohet kur qimet e vogla që rreshtohen në sinuse nuk eliminojnë mukus të mjaftueshëm nga këto hapësira dhe krijojnë bllokime.

Shkaktohet në sajë të infeksioneve bakteriale, kërpudhore ose virale, i ftohti, alergjitë, astma.

Megjithëse doktorët përshkruajnë mjekime OTC për infeksionin e sinusitit, ju mund të merrni dhe kura natyrale në kushte shtëpie për të luftuar këtë infeksion, por duhet të konsultoheni me një doktor nëse simptomat përkeqësohen, edhe pas disa javëve trajtim në kushte shtëpie.

Disa kura:
– Vajëra esenciale
– Uthull molle
– Çaj
– Peroksid hidrogjeni
– Ekstrakt i farave të rrushit
– Mjaltë
– Rrepa e bardhë
– Banjë detox
– Avull
– Vaji i kokosit

 

error: Nuk lejohet kopjimi!