Si të kemi dhëmbë të shëndetshëm? Ja disa mënyra.

Si të kemi dhëmbë të shëndetshëm? Ja disa mënyra.

 

Sipas një studimi të kohëve të fundit, rezulton se të kesh dhëmbë të shëndetshëm është në rradhë të parë jetësore dhe estetike. Ja disa mënyra si të keni dhëmbë të shëndetshëm:

·        Përdorni pastë me fluor. Flouri ndihmon të keni dhëmbë më të fortë dhe e ruan smaltin nga prishja.

·        Pastroni dhëmbët me pe në mënyrë të ngadalshme dhe të butë.

·        Reduktoni pijet energjike, sheqerin si dhe lëngjet e frutave

·        Pastroni në mënyrë rrethore. Pastrimi i dhëmbëve në mënyrë rrethore ndihmon që të largohen mbetjet e ushqimit që mbesin ndërmjet dhëmbëve.

·        Pastroni dhëmbët dy herë në ditë. Koha më e mirë për pastrimin e dhëmbëve është pas çdo ushqimi. Zgjedheni furçën më të vogël , në mënyrë që t’i pastroni edhe zonat më delikate prapa dhëmbëve.

·        Konsultohuni me dentistin në mënyrë të vazhdueshme

error: Nuk lejohet kopjimi!