Shtatezania – kerkesa per konsum e hekurit

Shtatezania – kerkesa per konsum e hekurit

Perpara se një femër te vendose të jetë shtatzënë, duhet të konsumojë afersisht 18 mg hekur çdo ditë. Gjatë shtatezanisë kërkesa për konsum te hekurit rritet deri në 27 mg/dita.

Disa femra mund të përjetojnë dhimbje të gjoksit, te vjella ose konstipacion kur ato marrin suplemente hekuri. Me qëllim parandalimin e këtyre problemeve, ato duhet të pijnë këto pilula gjatë vaktit.

Nisni me doza të vogla duke e rritur gradualisht deri në dozën e plotë. Ndryshoni markën nëse jeni e pakënaqur dhe shmangni marrjen e suplementit kur ju shkoni për të fjetur.

Suplementet në formën e acidit folik duhet të jenë 400mcg (mikrogram) dita deri në javën e 12-të të shtatzanisë. Ideale është që femra të ketë qënë duke marrë ato edhe para shtatzanisë.

error: Nuk lejohet kopjimi!