Nga pastrimi i mëlçisë tek zorrët, pini ujin e rrushit të thatë me stomakun bosh dhe do i shikoni përfitimet

Nga pastrimi i mëlçisë tek zorrët, pini ujin e rrushit të thatë me stomakun bosh dhe do i shikoni përfitimet

Vitaminat, fibrat dhe mineralet që janë të bollshme në rrushin e thatë e bëjnë atë një super ushqim . Rezulton që rrushin e thatë mund ta bëjmë edhe më të dobishëm nëse i zhytim në ujë brenda natës. Uji tret të gjithë mineralet dhe lëndët ushqyese të rrushit të thatë, duke rritur vetitë shëndetësore të këtij fruti.

Mëlçia dhe zorrët tuaja do të shpëtojnë më lehtë nga toksinat.

Pasuesit e Ayurveda kanë përdorur ujin e rrushit të thatë për pastrimin e mëlçisë dhe zorrëve për një kohë të gjatë. Në fakt, vetitë detoksifikuese të rrushit të thatë shpjegohen nga sasia e madhe e antioksidantëve dhe fibrave dietike që gjenden në këtë frut të thatë.

Antioksidantët ndihmojnë mëlçinë tonë të funksionojë si duhet dhe të kryejë plotësisht funksionin e saj detoksifikues, ndërsa fibrat rrisin lëvizjet e zorrëve, duke ndihmuar në pastrimin e tyre.

Do të jeni të mbushur me energji.

Shkencëtarët dhe ekspertët e sporteve besojnë se rrush i thatë mund të shërbejë si një furnizues i mirë i energjisë në trupin tuaj. Rrushi i thatë përmban një sasi të madhe të fibrave dhe mikroelementeve dhe nuk ka sheqer të shtuar ose aromë artificiale. Konsumi i ujit me rrush të thatë në mëngjes do ju bëjë të jeni energjikë gjatë gjithë ditës.

Niveli juaj i kolesterolit të keq do të ulet dhe presioni juaj i gjakut do të stabilizohet.

Studimet dhe hulumtimet klinike kanë treguar që rrush i thatë është shumë i pasur me fibra, kalium, fitonutrientë dhe antioksidantë krahasuar me meze të tjera të zakonshme. Njerëzit që hanë rregullisht rrush të thatë kanë presion të ulët sistolik dhe diastolik të gjakut në krahasim me ata që hanë sasi minimale të këtij fruti të thatë. Për më tepër, ngrënia e rrushit të thatë ul nivelin e kolesterolit të oksiduar me densitet të ulët, i cili ul ndjeshëm rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare.

error: Nuk lejohet kopjimi!