Llojet e trupave

Llojet e trupave

Shkenca njeh disa lloje trupash në bazë të të cilëve ndahen dhe llojet e shëndoshjeve. Tipi i parë për të cilin dua t’ju flas është Ginoid. Në rastin e tipit Ginoid, kilet e tepërta shkojnë gjithnjë në vithe, kofshë, gjunj, ndërsa krahët, shpatullat dhe busti qëndrojnë të dobëta. Ky fizik zakonisht është i trashëguar, dhe faktorët provokojnë qarkullim të keq të gjakut dhe stazë limfatike. Rreziqet janë celulit i lokalizuar në #vithe, #kofshë si dhe #variçe dhe shqetësime të qarkullimit të gjakut.

Tipi i dytë është ai Limfatik. Trupi limfatik merr peshë në të gjithë trupin dhe ka një paraqitje trupore që ngjason me kukullat  e fëmijëve. Pesha e fituar duket lehtësisht sepse tipat limfatikë kanë një përqindje metabolike shumë të ulët. Këto trupa kanë gjithashtu një system limfatik jo shumë funksional, pasi rezulton në grumbullimin e lëngjeve, që i bën ato të duken më të shëndosha. Ata janë të prirur për depozitat e yndyrës të fryra nga lëngu limfatik, e cila mund të shkaktojë celulit të rëndë. Ky lloj i celulitit  shkakton fryrjen dhe trashjen e gjymtyrëve e trashë. Ata shpesh shmangin ushtrimet fizike dhe përdorin produktet e qumështit, të cilat përkeqësojnë celulitin e tyre.
Tipi i tretë është ai Tiroid. Tipi  Tiroid karakterizohet nga një strukturë e ngushtë kockash dhe gjymtyrë të gjata. Ky lloj trupi shpesh ka formën e një kali garë. Shumë kërcimtarë dhe modelë i takojnë këtij lloj trupi. Tipi  Tiroid shpesh kanë dëshirë të çmendur për stimulues të tillë si kafeinë, nikotinë dhe sheqernat artificialë dhe mund të shmangin ushqimin. Ata shpesh kanë probleme me nivel të paqëndrueshëm të sheqerit në gjak, e cila mund të shkaktojë lodhje dhe dëshirë për sheqer dhe stimulues. Në përgjithësi, tipi tiroid nuk mund të fitojë lehtë peshën dhe të ketë një shkallë shumë të lartë metabolike. Nga të gjitha llojet e trupave që ata kanë më pak mundësi për të zhvilluar celulitin dhe në qoftë se ndodh kjo, celuliti formohet në vithe dhe prapa tek kofshët.
error: Nuk lejohet kopjimi!