Kafeina gjatë shtatzanisē

Kafeina gjatë shtatzanisē

Nëse nje grua shtatzënë konsumon shumë kafeinë gjatë shtatezanisë , rritet rrisku për të lindur një fëmijë nënpeshë dhe për abort. Shumë ushqime dhe pije përmbajnë kafeinë, pra jo vetëm kafe si disa pije të gazuara, pijet energjitike, çokollata dhe çaji. po keshtu dhe disa medikamente për të ftohtin dhe gripin gjithashtu përmbajnë kafeinë.

Një grua shtatzënë duhet të flasë me mjekun përpara marrjes së këtyre medikamenteve. Kafeja nuk duhet të ndërpritet plotësisht gjatë shtatzanisë, por nuk duhe t’i kalojë më shumë se 200 mg ne dite.

error: Nuk lejohet kopjimi!