Hapat qe duhet te ndermerrni per parandalimin e kancerit te gjirit:

Hapat qe duhet te ndermerrni per parandalimin e kancerit te gjirit:

1. Mbani nje peshe trupore normale (BMI me pak se 25) gjate gjithe jetes.
2. Minimizoni ose shmangni alkolin.
3. Konsumoni sa me shume fruta dhe perime.Konsumoni deri ne 7 procione te ndryshme ne dite.
4. Ushtrohuni rregullisht.
5. Tipi i yndyres qe konsumoni ne dieten tuaj mund te ndikoje ne kancerin e gjirit. Minimizoni konsumin e yndyrave te saturuara dhe atyre omega 6 she shtoni marrjen e omega 3.
6. E keni ne rregull punen me karbohidratet? Minimizoni konsumin e ushqimeve qe permbajne indeks glicemik te larte, –miellin e bardhe, orizin e bardhe, patatet e bardha, sheqerin dhe produktet qe permbajne ate.
7. Konsumoni te gjithe produktet e sojes rregullisht.
8. Minimizoni ekspozimin perballe produkteve farmaceutike qe permbajne estrogjen dhe xeno-estrogjen. Mos merrni estrogjen pa rekomandimin e mjekut
9. Merrni suplemente ditore. Nje multivitamine, 500 -1000 mg e vitamines C ne doza te ndara 200-400 IU, vitamine E e miksuar me tocopheroll dhe vaj peshku. Gjithashtu merrni 200 mcg mineral seleniumi.
10. Mbani nje mendje te qete. Flini 7-8 ore cdo nate. Mendja, trupi dhe kanceri i gjirit jane shume te lidhura njera me tjetren.

error: Nuk lejohet kopjimi!