Disa fakte interesante rreth sheqerit

Disa fakte interesante rreth sheqerit

·       Sheqeri kohë më parë është konsideruar një erëz jo ëmbëlsirë

·       Është përdorur si ilac në qendrat mjekësore

·       Sheqernat janë molekula karboni, hidrogjeni dhe oksigjeni

·       Kur u paraqit për herë të parë në Angli në shekullin e dymbëdhjetë, sheqeri u grupua me erëza të tjera tropikale dhe përdorej vetëm për raste të rëndësishme

·       Sheqeri është tre llojesh: monosakarid, disaharid dhe polisakarid

·       Në Europë dikur sheqeri konsiderohëj si një ushqim luksoz

·       Konsumimi i tepërt i sheqerit mund të shkaktojë rrudha si dhe ndikon në funksionimin e ulët të trurit duke shkaktuar plakjen e qelizave të tij

·       Sheqeri mund të dëmtojë zemrën

·       Dëmtimet që shkakton sheqeri janë të heshtura, prandaj quhet edhe “vrasësi i heshtur”

error: Nuk lejohet kopjimi!