Cili është ndryshimi midis personit që dëshirojmë të jemi dhe çfarë jemi në të vërtetë?

Cili është ndryshimi midis personit që dëshirojmë të jemi dhe çfarë jemi në të vërtetë?

 

JUSTIFIKIMET!

Çdo ditë mund të gjesh një justifikim dhe të pretendosh se është një justifikim legjitim për të mos bërë diçka.

Nëse vërtet dëshirojmë të gjejmë motivimin që të kthehemi në formë, ndoshta duhet të shkojmë për të vrapuar, këtu janë justifikimet që ne duhet ti shmangim gjithmonë:

JUSTIFIKIMI # 1 “JAM I LODHUR”
Si funksionon vrapi? megjithëse kërkon shumë energji për të vrapuar, vrapi është në gjendje t’ju japë shumë energji falë lirimit të endorfineve në tru. Ndër “efektet anësore” të vrapit është edhe përmirësimi i pushimit në pjesën tjetër të ditës, që si pasojë na bën më energjik.

JUSTIFIKIMI # 2 “ESHTE VAPE, FTOHTE, KA ERE, BIE SHI”
Në epokën teknologjike në të cilën jetojmë, a mendoni se është kaq e vështirë për të gjetur rrobat e duhura për çdo mot? Natyrisht jo! Ekziston një gamë e gjerë zgjedhjesh në aspektin e çmimeve dhe madje edhe të modeleve.

JUSTIFIKIMI # 3 “NUK DI TE VRAPOJ”
Asnjë njeri nuk mund të thotë “Unë nuk mund të vrapoj!” Në fakt, njeriu është krijuar për tu zhvendosur ne distanca të largëta në sajë të faktit se ai rregullon temperaturën e trupit duke djersitur, ka një hark në shputën e këmbës që jep një shtytje dhe gishtate e për një mbështe të mirë! Gjithashtu, si mund të përmirësoheni në garë nëse nuk praktikoni?

JUSTIFIKIMI # 4 “VRAPIMI ESHTE I MERZITSHEM”
Prindërit e mi gjithmonë më thonin se vetëm njerëzit e mërzitshëm mërziten. Sidomos në garë mund të jeni shumë kreativ: vetëm mendoni për vrapin metropolitan në Londër ose atë të maratonës.

JUSTIFIKIMI # 5 “Unë nuk kam kohë”
Edhe vetëm 20 minuta në ditë mund tju garantojë shumë përfitime. Keni kohë, të gjithë e kanë atë!

JUSTIFIKIMI # 6 “NUK JAM I MOTIVUAR ”
Ky ndoshta është justifikimi mbi të gjitha justifikimet e tjera. Nëse ajo që ju motivon është të bëni sport me miqtë tuaj, shoqërohuni me dikë për të vrapuar.

JUSTIFIKIMI # 7 “JAM I STRESUAR”
Ka dëshmi se vrapi përmirëson shëndetin fizik dhe mendor dhe çdo hap që ju merrni ndihmon të meditoni.

JUSTIFIKIMI # 8 ose mund ta filloni tani # 1 ???
Ti e vendos …

error: Nuk lejohet kopjimi!