Bostani dhe lëkura e tij janë fantastike, studimi për meshkujt tregon një arsye themelore

Bostani dhe lëkura e tij janë fantastike, studimi për meshkujt tregon një arsye themelore

Bostani ka më shumë lycopene se sa domatet – Lycopene është një antioksidant i fuqishëm që u jep frutave dhe perimeve një ngjyrë rozë ose të kuqe. Është i shprehur shumë në domate, por bostani ka përmbajtjen më të madhe. Bostani ka sasi të konsiderueshme të vitaminës A, B6, C.

Lëngu i bostanit zvogëlon dhimbjen e muskujve – Nëse keni një shtrydhëse frutash/blender, vetëm ndani një të tretën e një bostani të freskët dhe pini lëngun para stërvitjes. Kjo sasi lëngu bostani përmban mbi një gram l-citrulline, një aminoacid që liron dhimbjen e muskujve.

Një studim zbuloi se meshkujt që pinin lëng natyral të bostanit para stërvitjes së tyre kishin ulur dhimbjet e muskujve 24 orë më herët krahasuar me ata që pinin një placebo.

Mund të konsumoni të dyja, lekurën dhe farat e bostanit – Shumica e njerëzve e largojnë lëkurën e bostanit, por përpiquni ta vendosni atë në një blender për një trajtim të shëndetshëm dhe freskues. Lëvozhgat përmbajnë shumë klorofil që ndihmon shëndetin e zemres dhe ndërtimin e gjakut.

Ky aminoacid është i rëndësishëm për shëndetin e zemrës dhe ruajtjen e sistemit tuaj imunitar. Njejtë si lekura, ashtu edhe farat mund të konsumohen, dhe janë mjaft të shëndetshme. Përmbajnë hekur, zink, proteina dhe fibra.

error: Nuk lejohet kopjimi!