A është uji i përshtatshëm për t’u pirë

A është uji i përshtatshëm për t’u pirë

Uji nuk është thjesht H2O. Uji natyral siguron sasi të konsiderueshme mineralesh. Sasia e rekomandueshme ditore e ujit është të paktën 8 gota në ditë, ndërkohë që për kalciumin është 600 mg. Kështu që uji natyral mund të sigurojë 6 fishin të kërkesave tuaja për kalcium. Gjithsesi, jo të gjitha shishet e ujit janë njëlloj.

Në Komitetin Europian (EU), vetëm uji që vjen nga rrjedhjet e pakontaminuara që kanë një nivel të konsiderueshëm mineralesh përgjatë sezoneve (që nënkupton që burimi i ujit është shumë i thellë dhe prandaj uji është shumë i vjetër) mund të quhet “ujë mineral natyral”. Shishet e tjera të ujit nuk janë aq të besueshme.

Uji i çezmës në zonë uji të butë përmban aq pak sa 30 mg kalcium në ditë. Përveç kësaj, uji i çezmës përmban nivele të konsiderueshme të nitratit, trihalomethanes dhe aluminit, të gjitha vlerat ushqimore. Shqetësimet në lidhje me ndotjen në ujë, kanë bërë që shumë njerëz të përdorin shishet e ujit, ujin e distiluar ose ujin e filtruar.

Gjithsesi uji i filtruar ose i distiluar largon jo vetëm papastërtitë por gjithsesi edhe shumë minerale natyrale. Kjo na shtyn neve drejt nevojës për minerale nëpërmjet ushqimeve.

error: Nuk lejohet kopjimi!