Lychee – qershia kineze

Lychee – qershia kineze

Lychee është frut i familjes, Sapindaceae. Lychee është një frut tropikal me origjinë nga Guangdong dhe Fujian provinca në Kinê ku kultivimi i tyre eshte dokumentuar në 1059. Lychee është paketë me vlera ushqyese shumë të mira për shëndetin si: vitamina, minerala dhe mjaft ushqyes si  vitamina C, vitamina B6, niacina, riboflavina, folate, bakër, potassium, phosphorus, magnesium, dhe manganese.

VLERAT USHQYESE
Lychee
Per 100 gram
Kalori 66
Yndyra Totale 0.4 g 0%
Yndyra të Saturuara 0.1 g 0%
Kolesterol 0 mg 0%
Sodium 1 mg 0%
Potassium 171 mg 4%
Total Karbohidrate 17 g 5%
Fibra dietike 1.3 g 5%
Sheqer 15 g
Proteina 0.8 g 1%
Vitaminë A 0% Vitaminë C 119%
Kalcium 0% Hekur 1%
Vitaminë D 0% Vitaminë B-6 5%
Vitaminë B-12 0% Magnezium 2%

 

 

Unë e gjeta në Bari.

 

error: Nuk lejohet kopjimi!