78 mënyra se si sheqeri mund të shkatërrojë shëndetin tuaj

78 mënyra se si sheqeri mund të shkatërrojë shëndetin tuaj

Sheqeri i tepërt mund të shkaktojë një sërë pasojash. Më poshtë do të gjeni një listë e cila përfshin 78 pasoja që sheqeri i tepërt sjell në shëndet, të cilat janë marrë nga shumë gazeta mjekësore dhe publikime të tjera shkencore.

1. Sheqeri mund të shtypë sistemin imunitar.
2. Sheqeri mund të mërzisë balancën minerale të trupit.
3. Sheqeri mund të shkaktojë hiperaktivitet, ankth, probleme me përqëndrimin.
4. Sheqeri mund të shkaktojë reduktim të aktivitetit te fëmijët.
5. Sheqeri mund të ndikojë te notat në shkollë te fëmijët.
6. Sheqeri mund të prodhojë një rritje të dukshme te trigliceridet.
7. Sheqeri kontribuon në një mbrojtje të dobët ndaj infeksioneve bakteriale.
8. Sheqeri mund të shkaktojë dëmtim të veshkave.
9. Sheqeri mund të reduktojë kolesterolin me densitet të lartë që është i dobishëm për trupin (HDL-në).
10. Sheqeri mund të promovojë një rritje të kolesterolit të dëmshëm (LDL).
11. Sheqeri mund të çojë në defiçensë kromi.
12. Sheqeri mund të shkaktojë defiçensë bakri.
13. Sheqeri ndërhyn në absorbimin e kalciumit dhe magnezit.
14. Sheqeri mund të çojë në kancer gjiri, mitre, prostate dhe rektumi.
15. Sheqeri mund të shkaktojë kancer të zorrës së trashë, me një rritje të rrezikut te femrat.
16. Sheqeri mund të jetë një faktor kyç për rritjen e rrezikut të kancerit të fshikëzës.
17. Sheqeri mund të rrisë nivelet e glukozës në gjak.
18. Sheqeri mund të dobësojë shikimin.
19. Sheqeri rrit nivelet e një neurotransmetuesi të quajtur serotoninë, e cili mund të ndikojë në degëzimin e enëve të gjakut.
20. Sheqeri mund të shkaktojë hipoglicemi.
21. Sheqeri mund të prodhojë një stomak acidik.
22. Sheqeri mund të rrisë nivelet e adrenalinës te fëmijët.
23. Sheqeri mund të rrisë rrezikun për shfaqjen e sëmundjeve koronare të zemrës.
24. Sheqeri mund të përshpejtojë procesin e plakjes, duke shkaktuar rrudha dhe shfaqjen e thinjave.
25. Sheqeri mund të çojë në alkoolizëm.
26. Sheqeri mund të ndikojë në prishjen e dhëmbëve.
27. Sheqeri mund të kontribuojë në shtim peshe dhe obezitet.
28. Konsumimi i sheqerit mund të rrisë rrezikun për sëmundjen e Crohn dhe kolitit ulçeroz.
29. Sheqeri mund të shkaktojë një inflamacion në traktin intestinal te personat me ulçerë gastrike ose duodenale.
30. Sheqeri mund të shkaktojë artrit.
31. Sheqeri mund të shkaktojë astma.
32. Sheqeri mund të shkaktojë candida-s (infeksion maja).
33. Sheqeri mund të çojë në formimin e gurëve në fshikëz.
34. Sheqeri mund të çojë në formimin e gurëve në veshka.
35. Sheqeri mund të shkaktojë sëmundje zemre ishemike.
36. Sheqeri mund të shkaktojë apendesit.
37. Sheqeri mund të përkeqësojë simptomat e sklerozës së shumëfishtë.
38. Sheqeri mund të shkaktojë në mënyrë jo të drejtpërdrejtë hemorroide.
39. Sheqeri mund të shkaktojë vena varikoze.
40. Sheqeri mund të rrisë glukozën dhe përgjigjet e insulinës.
41. Sheqeri mund të çojë në sëmundjet periodontal.
42. Sheqeri mund të kontribuojë në osteoporozë.
43. Sheqeri mund të kontribuojë në aciditetin e pështymës.
44. Sheqeri mund të çojë në reduktim të ndjeshmërisë së insulinës.
45. Sheqeri çon në reduktim të tolerancës së glukozës.
46. Sheqeri mund të reduktojë hormonet e rritjes.
47. Sheqeri mund të rrisë kolesterolin total.
48. Sheqeri mund të rrisë presionin sistolik të gjakut.
49. Sheqeri mund të ndryshojë strukturën e proteinës duke shkaktuar interferencë me absorbimin e proteinës.
50. Sheqeri shkakton alergji ushqimore.
51.Sheqeri kontribuon në diabet.
52. Sheqeri shkakton toksemi gjatë shtatzanisë.
53.Sheqeri kontribuon në ekzemë te fëmijët.
54. Sheqeri shkakton sëmundje kardiovaskulare.
55. Sheqeri mund të dëmtojë strukturën e ADN-së.
56. Sheqeri mund të shkaktojë katarakt.
57. Sheqeri mund të shkaktojë emfisema.
58. Sheqeri mund të shkaktojë aterosklerozë.
59. Sheqeri mund të shkaktojë formim të radikaleve të lirë në qarkullimin e gjakut.
60. Sheqeri ul aftësinë e enzimave për të funksionuar.
61. Sheqeri mund të shkaktojë humbjen e elasticitetit të indeve dhe funksionin e tyre.
62. Sheqeri mund të shkaktojë që qelizat e mëlçisë të ndahen, duke rritur madhësinë e mëlçisë.
63. Sheqeri mund të rrisë sasinë e yndyrës në mëlçi.
64. Sheqeri mund të rrisë madhësinë e veshkave dhe të prodhojë ndryshime patologjike në veshka.
65. Sheqeri mund të mbi-stresojë pankreasin, duke shkaktuar dëmtime.
67. Sheqeri mund të shkaktojë kapsllëk.
68.Sheqeri mund të shkaktojë miopi .
69. Sheqeri mund të shkaktojë probleme me kapilarët.
70. Sheqeri mund të shkaktojë hipertension.
71.Sheqeri mund të shkaktojë dhimbje koke, përfshirë migrenë.
72. Sheqeri mund të shkaktojë një rritje në vonesën e valëve të trurit (alfa dhe theta), të cilat mund të alternojnë aftësinë për të menduar qartë.
73. Sheqeri mund të shkaktojë depresion.
74. Sheqeri mund të rrisë përgjigjen e insulinës në ata që konsumojnë dieta me sheqer të lartë krahasuar me dietat me sheqer të ulët.
75. Sheqeri rrit fermentimin bakterial në zorrë të trashë.
76. Sheqeri mund të shkaktojë imbalancë hormonale.
77.Sheqeri mund të rrisë pllakëzat e gjakut të cilat mund të rrisin rrezikun për mpiksje gjaku.
78. Sheqeri rrit rrezikun për shfaqjen e sëmundjes së Alzheimerit.

error: Nuk lejohet kopjimi!