6 këshilla të rëndësishme për një tru të shëndetshëm:

6 këshilla të rëndësishme për një tru të shëndetshëm:

 

1-Praktikoni meditimin
Studimet kanë dalë në përfundimin se duke medituar rregullisht struktura e trurit mund të ndryshojë, dhe në mënyrë të veçantë sasia e materies gri në tru rritet. Materia gri është e lidhur me stabilitetin emocional, aftësinë për t’u marrë me stresin, dhe inteligjencën. Këto ndryshime janë vërejtur vetëm pas tetë javë meditim. Meditimi i rregullt gjithashtu ndihmon në ruajtjen e trurit nga plakja dhe përmirësimin e kujtesës. Ka shumë udhëzime meditimi në dispozicion dhe meditimi në klasa mund të jetë jashtëzakonisht i dobishme për fillestar.

2-Qëndroni në lëvizje
Të qëndruarit në lëvizje sjell shumë dobi për humorin dhe gjendjen e mendjes. Lëvizja e rregullt ka provuar se redukton stresin, ul ndjenjat e ankthit, të depresionit, ndihmon në përqendrim, përmirëson kujtesën funksionin njohës dhe ndihmon për të fjetur. Aktiviteti fizik kryen punën e ilaçi ushqyes në tru dhe e ndihmon të punojë në mënyrë më efikase. Vetëm gjysmë ore ushtrime në ditë si psh: një shëtitje e shpejtë mund të ndihmojë për të siguruar këto përfitime.

3-Trajnime të trurit me lojra dhe pazëll
Truri juaj është si një muskul; ju duhet ta mbani atë rregullisht në punë për të qëndruar i arsyeshme. Lojra dhe pazëll, të tilla si Sudoku, Crosswords, pazëll matematikorë, shah etj mund të sigurojnë mjaft ushtrime ndihmëse për ta mbajtur trurin të mprehtë. Këto aktivitete jo vetëm përmirësojnë aftësitë për të cilat dizajnuara, por ka të ngjarë që të ketë disa përfitime afatgjata për njohje gjithashtu.

4-Dietë mesdhetare
Dieta tradicionale mesdhetare është e lartë në vaj ulliri, fruta, arra, perime, bishtajore, me sasi të moderuar e peshkut, shpezëve, vezëve dhe qumështit dhe sasi të ulët të mishit të kuq, ushqime të përpunuara + sheqer . Eshtë një theks i fuqishëm në ushqime me bazë bimore, si dhe përfshirja e yndyrna të shëndetshme në dietë. Dieta mesdhetare është konsideruar si një qasje e tërë jetese, me rëndësinë në aspektin social dhe gëzimin e të ngrënit. Shumë hulumtime kanë dalë në përfundimin se përfitimet e trurit nga kjo dietë janë të shumta.

5-Qëndro i mirë hidratuar
Nëse ju jeni ndjenjë rregullisht të këputur do të thotë se nuk keni konsumuar mjaftueshëm ujë. Truri duhet të ketë hidratimin e duhur për të funksionuar në mënyrë optimale. Hidratimi gjithashtu pengon kujtesë afatshkurtër. Në fakt, truri juaj përbëhet nga më shumë se 70 për qind ujë, kështu që për qartësi të mirë mendor, ju duhet të pini ujë në mënyrë të vazhdueshme gjatë gjithë ditës. Ju mund ta merrni ujin dhe nëpërmjet ngrënies së ushqimeve me “lëng”, të tilla si domate, shalqi, marule, spinaq dhe kastravec.

6-Merrni një sy të mirë gjumë
Ndërkohë që jeni duke fjetur truri konsolidon kujtime dhe mbledh informacione që ju të mësoni më shpejt dhe “AI” të funksionojë në mënyrë efektive gjatë ditës. Kujtimet e procedurave të caktuara, si duke luajtur me mendje mbi një piano ndërkohë që jeni duke fjetur ju çon drejtë përmirësimit. Një gjumë i mirë mund të maksimizojë zgjidhjen e problemeve, dhe rrit aftësinë e trupit tuaj për të përballuar stresin, ndërsa gjumi i dobët ka treguar se pengon funksionin e trurit.

error: Nuk lejohet kopjimi!