Qeshja është ilaçi më i mirë…

Qeshja është ilaçi më i mirë…

 

Ekspertët tani pranojnë se ka shumë të vërteta në këtë thenie te vjeter. Studiuesit kanë kaluar vite duke studiuar efektet e dobishme të të qeshurit.

Gelotologjia është emri i kësaj dege të shkencës. Studimet tregojnë se qeshja mund të stimulojë sistemin kardiovaskular, të lehtësojë stresin, të ulë presionin e gjakut dhe të forcojë sistemin imunitar.

Lëshon endorfine, e cila krijon një gjendje pozitive mendore dhe redukton dhimbjen.

Për vite me radhë, yoga e qeshjes ka qenë vazhdimisht me popullaritet në rritje .

Një studim ne SHBA zbuloi se njerëzit që buzëqeshën shpesh jetojnë shumë më gjatë se ata që kane një qasje më të kthjellët në jetë.

 

error: Nuk lejohet kopjimi!