Pse plasariten buzët?

Pse plasariten buzët?

Nëse nuk e kuptoni akoma pse buzët tuaja vazhdojnë të jenë të thata dhe të plasaritura, atëhere kjo është diçka që do të vazhdojë për një kohë të gjatë.
Arësyet më të shpeshta të këtij problemi janë:
Në disa raste, nëse buzët tuaja janë gjithmonë të thata, kjo është për shkak se keni buzët kronike të thata. Kjo mund të jetë shumë e zakonshme tek pacientët të cilët kanë dhe lëkurën e thatë.
Trajtimi  që mund të bëni është ai i përdorimit të një vaji të posaçëm për fytyrën tuaj. Nëse buzët tuaja janë të thata, disa gota uji mund të jetë gjithçka që ju nevojitet për t’i kthyer ato në normalitet,  buzët e thata janë një shenjë e hershme e dehidrimit.
Kjo për shkak se lëkura e buzëve është shumë e hollë dhe nuk ka gjëndra të djersës. Ajri i thatë është një nga fajtorët më të zakonshëm prapa buzëve të plasaritura dhe të thata.
Ndërsa mund të mos jeni në gjendje të kontrolloni motin, ka hapa që mund të ndërmarrni për të mbrojtur lëkurën tuaj dhe buzët nga të qenit i thatë dhe i prishur.
error: Nuk lejohet kopjimi!