Kakao – vlerat ushqyese

Kakao – vlerat ushqyese

Kakaoja mbron nga sëmundjet kardiovaskulare, stimulon neuronet, kuron gjendjen shpirtërore. Ajo ka të gjitha vetitë e çokollatës, është stimuluese, antidepresive, për çdo nevojë afrodiziake. Kakao është burimi më i pasur me “flavanoli”, substanca biologjikisht aktive, të cilat gjenden tek ushqimet bimore. “Flavanoli” nxit një pjesë të mirë të përgjigjeve të neuroneve, që është reagimi i parë në bazë të fenomeneve shumë të vështira të kujtesës dhe kuptimeve. Kakaoja përmban Flavan-3-ols, një përbërës i cili ndihmon në uljen e presionit të gjakut.  Kakaoja, si çaji dhe kafeja, përmban substanca të ngacmuese të cilat veprojnë mbi receptorët e sistemit nervor, duke rregulluar efektshmërinë e qelizave. Përbërësit e kakaos njihen si nga antioksidantët më të përqendruar dhe që ju mbrojnë realisht nga sëmundjet e zemrës dhe nga kanceri.
Vetitë kurative të kakaos:
⦁ mbron nga sëmundjet kardiovaskulare
⦁ është antidepresive
⦁ ul  presionit e gjakut
⦁ parandalon kancerin
⦁ zhvillon kujtesën

error: Nuk lejohet kopjimi!