Ja çfarë thonë dentistët

Ja çfarë thonë dentistët

Dentistët japin disa këshilla për dhëmbë më të shëndetshëm e të bukur. E para dhe shumë e rëndësishmë është të mos i lani dhëmbët menjëherë pasi keni ngrënë. Është shumë e lehtë për të dëmtuar smaltin tuaj në këtë mënyrë, sidomos nëse përdorni një furçë dhëmbësh të fortë.. Ushqimi dhe pijet pengojnë balancën e pH-t në gojë dhe e bëjnë smaltin e dhëmbëve pak më të butë për një kohë të shkurtër. Dentistët rekomandojnë larjen e dhëmbët të paktën 30-40 minuta pas një vakti.
Kujdes me mënyrën se si e pini kafen. Mund t’ju shijojë shumë një kafe me kolegun tuaj të punës teksa kontrolloni email-t, mirëpo nëse e bëni këtë gjë, ju po i dëmtoni dhëmbët. Nëse konsumoni kafe çdo ditë, duhet ta pini sa më shpejt, sepse nëse e pini ngadalë shkatërroni smaltin e dhëmbëve.
error: Nuk lejohet kopjimi!