Si të shmangim sulmet në zemër

Si të shmangim sulmet në zemër

Zemra, organi i cili bën të mundur cilklin tonë jetësor, shpesh është i rrezikuar nga sulmet të cilat çojnë deri në humbjen e jetës së njerëzve. është shumë e rëndësishme të kujdeseni për zemrën dhe sidomos anashkalimi i simptomave të rrezikshme nuk duhet bërë.

ja disa mënyra të thjeshta për  të shmangur sulmet në zemër:

Aktiviteti fizik – mban në formë trupin tuaj dhe për më tepër shmang sulmet e ndryshme në zemër.

Të jetuarit në ambiente të pastra (ajri i pastër)- nëse e doni shëndetin tuaj atëherë zgjidhni të jetoni në amiente ku mbizotëron qetësia dhe ajri i pastër.

Bëni kujdes me sasinë e shqerit që konsumoni.  Sheqeri është armiku numër një i zemrës.

Ndaloni pirjen e duhanit- duhani shkakton ndotjen e zemrës suaj, gjë që con edhe në infrakte të parakohshme.  Njerëzit që konsumojnë duhan dhe nuk ushtrojnë aktivitete fizike preken nga ataku kardikak.

Bëni kujdes më peshën dhe hani shëndetshëm – bëni kujdes me ushqimin, hani shëndetshëm dhe mos konsumoni ushqime të cilat ndikojnë direkt në peshën tuaj.

Mbani nën kontroll tensionin tuaj- mateni atë herë pas here tensionin në mënyrë që të jeni në dijeni të gjendjes tuaj shëndetësore dhe të shmangni sulmet në zemër.

error: Nuk lejohet kopjimi!