Lëngu që bën mrekulli për kistet e vezoreve dhe fibromiomat

Lëngu që bën mrekulli për kistet e vezoreve dhe fibromiomat

 

Kistet e vizoreve dhe fibromioma janë një problem shëndetësor me të cilin përballen shumë gra. Në mbarë botën, mijëra gra janë diagnostikuar me këtë gjendje, veçanërisht vajzat e reja dhe ato që janë gati të hyjnë në menopauzë.
Fibromioma uteri eshte nje rritje jo-kanceroze ne murin uterin, ne çfarëdo lloj permasash nga mikroskopike deri ne madhesine e nje pjepri.
Këto kiste dhe fibroide zakonisht shfaqen pa ndpnjë arsye të dukshme. Fibromiomat janë gungëzime të rrumbullakëta e të forta shpesh në grupe të vendosura ne muret e mitrës. Ato përbehen nga fije muskulore dhe ind fibroz. I përgjigjen rritjes së nivelit të estrogjeneve që është njeri nga hormonet femërore. Rritja e vlerave hormonale do të sjelle për pasoje përshpejtim të rritjes së fibromiomes.
Një gjë e tille ndodh në raste të:
* Terapisë zëvendësuese hormonale në menopauze
* Përdorimi i kontraceptiveve
* Shtatzënia
Pas vendosjes së menopauzës fibromiomat mund të zvogëlohen apo zhduken plotësisht.

Cilat janë shkaqet dhe rreziqet?

Nuk njihet një shkak i qarte i formimit të fibromiomave. Studimet kanë treguar se rritja e tyre ndikohet nga faktorë:
* Gjenetik si faktor i rëndësishëm në zhvillimin e miomave.
* Ndodhin më shpesh në periudhën riprodhuese gjate se cilës ka një rritje të furnizimit me gjak të mitrës.
* Estrogen dhe Progesteroni që janë hormonet femërore, duket se nxitin rritjen e tyre. Është parë që fibromiomat kanë më shumë receptor për estrogjenin dhe progesteronin.
Faktorët e riskut përfshijnë:

* Trashëgimia : dhe kjo me e madhe nëse nesa apo motra ka fibromiomë.

* Faktori Racial : gratë e zeza vuajnë 3 herë më shumë, si dhe përmasa dhe numër më të madh miomash sesa gratë e bardha.

Shenjat dhe simptomat

Shume gra mund te mos kenë shenja të pranisë së fibromiomave. Simptomat varen nga numri, përmasa dhe lokalizimi e tyre :
* Numri mund te jetë nga një në disa.
* Përmasat variojnë nga mikroskopike deri në madhësinë e një pjepri.
* Lokalizimi mund të jetë sipërfaqësor, i brendshëm apo intramural (si në figurë)
Pra, në këtë artikull ne do t’ju tregojmë për një pije të fuqishme që i jep fund këtij problemi shëndetsor.

Simptomat:

* Dhimbje gjate aktit seksual
* Urinim i shpeshtë i shkaktuar nga presioni që i bën tumori fshikëzës së urinës
* Anemia, apo ulje e numrit te rruazave te kuqe si pasoje e hemoragjive te zgjatura dhe ne sasi te madhe
* Hemorragjive ndër menstrualë
* Menstruacione ne sasi te madhe dhe te zgjature ne kohe
* Dhimbje apo presion ne pjesën e poshtme të barkut apo dhimbje mesi
* Cikle menstrualë të dhimbshëm

Diagnoza & Testet
Fibromiomat janë të shpeshta në gratë mbi 35 vjeçe. Rralle janë malinje apo kanceroze. Miomat që rriten nën sipërfaqen e jashtme të mitrës mund të ndihen si gunga gjatë ekzaminimit pelvik. Ndërsa miomat që rriten në brendësin e mitrës janë më vështire të ndihen gjate këtij ekzaminimi.
Diagnoza konfirmohet nëpërmjet ekzaminimit ekografik. Rralle mund te nevojitet dilatacioni dhe kyretazhi (D&C) për të marrë pjesë indore nga brendësia e kavitetit uterin.
Tërësia e kavitetit uterin shihen nëpërmjet Histeroskopise, për të përjashtuar dhe ekzistencën e kanerit uterin apo të polipeve endometrial. Rezonanca magnetike jep me saktësi përmasat, lokalizimin dhe ndihmon në përcaktimin e mënyrës së trajtimit.
Edhe pse është e vërtetë se miomat dhe kistet e vezoreve nuk janë një problem serioz, ato mund të na shkaktojnë shumë dhimbje dhe parehati. Kjo është një arsye e fortë pse ne duhet t’i zbulojmë dhe t’i luftojmë në kohë.
Edhe nëse jeni duke marrë një trajtim për këtë sëmundje ju mund ta pini këtë pije që të shtoni dozën e efektitvitetit.

Përbërësit:
Lëng panxhari (1 litër).
Mjaltë (250 gr).

Përgatitja dhe përdorimi:

Përgatisim fillimisht lëngun e panxharit ose mund ta blejmë të gatshëm që të shpëtojmë nga proçesi i shtrydhjes. Pas kësaj mjafton ta hidhni në një blender dhe shtohini mjaltin deri sa e gjithë përzierja të njëtrajtësohet.

Gota e parë pihet në mëngjes pa ngrënë asgjë, e dyta pas dreke dhe e treta pas darke. Kjo kurë kēshillohet të bëhet për një muaji cistet dhe miomat do të kenë një përmirësim të jashtëzakonshëm deri në zhdukje.

error: Nuk lejohet kopjimi!