Jargaviteni gjatë natës?! Mos u shqetësoni!

Jargaviteni gjatë natës?! Mos u shqetësoni!

Nëse jargaviteni gjatē natës kur flini mos u shqetësoni. Ja shpjegimi..

Jargavitja nuk është diçka që të ju bëjë të ndiheni në turp. Përkundrazi!

Jargavitja zakonisht është e pakëndshme, por mund të jetë një tregues që ju jeni qetësuar shumë mirë.

Ëndrra ka disa faza me kohëzgjatje pak a shumë të barabartë. Faza kryesore njihet si lëvizja e shpejtë e syve (REM). Gjatë fazës REM, trupi hyn në një gjumë të thellë dhe përjetojmë një gjumë të qetë.

Në fazën e parë të gjumit, neurotransmetues të caktuar pengohen për të shmangur lëvizjet muskulore që do të na bënin të ikim para një makthi. Jargavitja në gjumë ndodh kur ju merrni gjumë të thellë.

KUR JU JARGAVITENI DO TË THOTË SE JU KENI FJETUR SI NJË FËMIJË

Njē i rrituri është plotësisht i shkyçur, ku funksionet e trurit janë të fikur për të arritur një pushim dhe riparim. Ajo ndalon gëlltitjen dhe kalon pështymën, pastaj fillon të eliminojë pështymën dhe i jep lëkundjet e famshme.

Prandaj, kur pushoni mirë, trupi juaj relakson plotësisht dhe kjo e lë gojën të hapur dhe ju përfundoni duke u jargavitur. Larg nga të qenit diçka negative, kjo do të thotë që të gjitha proçeset e ëndrrës suaj janë duke ndodhur normalisht.

PO ÇFARË NDODH NËSE NUK JARGAVITEMI?
Kjo mund të ndodhë sepse zakonet tuaja të ëndrrave janë të prekura gjatë gjithë natës dhe nuk po pushoni. Për shkak të kësaj, neuronet tuaja nuk po shërohen aspak.

JARGAVITJA ËSHTË NJË SHENJË E MIRË
Pra, nëse bie në gjumë dhe jargaviteni , ju jeni duke arritur cilësinë e gjumit, diçka që është shumë pozitive për shëndetin tuaj. Nuk duhet të ndiheni tê turpêruar pasi jargavitja është një fakt natyror. Duhet të jemi të sigurtë që frymëmarrja është e saktë dhe se apnea e gjumit nuk ndodh.

error: Nuk lejohet kopjimi!